Väsen

VÄSEN

Stoltheten i att presentera en närproducerad trio av yttersta världsklass vet inga gränser för oss som jobbar med Musik vid Dalälven!

Med en fot stadigt nedstampad i den Uppländska musiktraditionen och den andra placerad inom ny akustisk musik står Väsen. Trion som låter som en hel orkester är Mikael Marin – Viola från Enköping, Roger Tallroth – Gitarr från Huddunge och Olov Johansson – Nyckelharpa från Tärnsjö. Sedan 1989 har upplänningarna varit på turné tillsammans världen över.

Tre fantastiska individuella musiker som hanterar sina akustiska instrument med stor känsla och kraft. På scen ger Väsen fritt spelrum åt fantasin och mellan låtarna bjuder de publiken och varandra på många skratt.

Deras musik är full av lek och skaparlust, glädje och nyfikenhet. Väsen inspireras av många andra musikstilar och med hjälp av en lagom dos respektlöshet, stundens inspiration och improvisation skapar de sin alldeles egna smakfulla musikaliska väv. Sedan starten 1989 har Väsen utvecklats till ett fenomen inom folkmusikvärlden och turnerar flitigt i Europa, Nordamerika och Asien.

Om vi ska beskriva medlemmarna var och en för sig så har vi att göra ett bra tag så vi ber om att få återkomma om detta och väljer avsluta med lite omdömen om senaste albumet Mindset.

 

Väsen har aldrig varit bättre”
“Gustavsson ser havet i vattendroppen när han lyssnar på Upplandstrion Väsens nya album Mindset.” UNT

”Genom åren har spelet blivit mindre uppruggat, mer serent och lyriskt, men fortfarande med en organiskt pådrivande rytmik som kommer ända nedifrån fötterna och mellangärdet. Denna obetvingliga rytmik hör till det som får Väsen att sticka ut mot i stort sett alla andra folkmusikgrupper. Försök att inte ryckas med!

Kort sagt, hos Väsen ligger storheten i det lilla formatet. Och ett musikanteri som inte vet några gränser.” UNT

”Fingertoppskänsla rakt igenom. Hela albumet glimrar som en Väsen-skiva ska.” Lira

”bräddfull av halsbrytande skickligt spel på viola, nyckelharpa och gitarr.” SvD

”Och så finns här då svänget, detta makalösa sväng som lyfte den internationellt framgångsrika trion över resten av artisterna vid världsmusikgalan i Malmö 2012.” SydSvD

”en musikalisk energi få band kan mäta sig med.” Ergo

”Olov Johansson, Mikael Marin och Roger Tallroth måste ha den svenska folkmusikens mest kreativa samspel.” Allehanda.se

”Glädje. De är mästare på det de gör och har gjort i ett kvarts sekel nu. Det är oerhört vackert och hänförande stiligt.” Folkbladet Umeå

 

Kom dBql med partners är överväldigade, lyckliga och stolta över hälsa Väsen välkomna hem till Östa den 11 juni!