Ale Möller Trio

Ale Möller Trio

Våra damer och herrar, vi är glada att presentera musikanter och artister i världsklass till Musik vid Dalälvens första bokning. Extra tacksamt är att vi inte ens behövt leta utanför Sveriges gränser just i detta fall. Om ni inte känner till dessa herrar sedan tidigare så har ni ett minne för livet att kassera in efter den 11 juni tillsammans med oss.

 

Ale Möller, Mats Öberg, Olle Linder
Sveriges bästa och mesta multimusikant Ale Möller möter Mats Öberg, genialisk pianist och keyboardspelare med ett otroligt gehör. Kort och gott, en nationalskatt.

Trion fullbordas med Olle Linder ännu en multiinstrumentalist från den svenska folkmusikens elitserie. Ale & Olle spelar annars årligen ihop i Jul i Folkton men har nu tillsammans med Mats Öberg alltså bildat ett nytt band som såg dagens ljus under några sporadiska sommarspelningar 2012. Detta gav mersmak och bandet har spelat ihop sedan dess.

 

Ale Möller
Ale Möller bygger ett eget musiklandskap som är grundat på skilda musiktraditioner från många håll. Där rör han sig fritt, påhejad av sin egen nyfikenhet. Samma söklust har han fört över till en allt större publik som lika mycket fascineras över musikens måna inneboende delar som berusas av själva rörelsen i landskapet. För det Möllerska känns igen i själva drivet. Där finns nästan alltid en taktdel eller ton som vill vidare. Få kan som Ale Möller skapa tokglädje både på och utanför scenen. Det är också ett uttalat mål hos denna musikant, en musikalisk berättare som jobbar mycket medvetet med det han gör.

Ale är multinstrumentalist som spelar allt från mandola, dragspel och flöjter, skalmeja och kohorn. Men framförallt är Ale Möller en musikant som arbetar sig in till själva källkoderna i den traditionsmusik han stöter på, varse sig det är grekisk rembetika eller tjurig tretakt. Som gräddan på moset har han gjort vägpinnen till ett instrument.

 

Mats Öberg
Pianisten, multi-instrumentalisten och kompositören Mats Öberg är kanske mest känd som halva Mats & Morgan, och han har spelat med alla från Frank Zappa till Carola. Detta musikaliska under började sin bana redan vid nio års ålder.  Idag räknas han som en av landets främsta improvisationsmusiker.

 

Olle Linder
Olle Linder spelar bas, trummor, mandola och alla möjliga slagverk, ja till och med på magen!

Efter examen från musikutbildningen på Södra Latin i Stockholm dedikerade han sig totalt till musiken. Den stora fascinationen för latinamerikansk musik och rytmer har tagit Olle till Brasilien, Argentina och Uruguay olika länder många gånger där han har studerat och musicerat. Olle har också skrivit musik för teater och dansföreställningar.

2010 Släpptes Olles soloalbum Fullt av folk.

 

Kom dBql med partners är extremt stolta över vår första bokning till Musik vid Dalälven. Det här är för bra för att missa!